Omschrijving (toelichting)

5 nieuwe Europese/internationale samenwerkingsverbanden
Ondanks de beperkingen die de COVID-19 pandemie tot gevolg heeft gehad voor het internationale werk, heeft Internationalisering het volgende kunnen verwezenlijken in 2020:
• Ontwikkeling online Brabant Innovation Day Europe (deze bijeenkomst vindt plaats op 22 april 2021)
• Samenwerking met Duitsland op het gebied van innovatie ( het IST-plan) is uitgerold.
• Artificial Intelligence twinning project met Baden-Württemberg is gerealiseerd.

Kwaliteit (indicator)

O

Kwaliteit (toelichting)

vertraagd maar wordt wel gehaald
In het vierde kwartaal 2020 is begonnen met de ontwikkeling van digitale internationale bijeenkomsten om internationale innovatiesamenwerking mogelijk te maken nu fysieke bijeenkomsten vanwege COVID-19 niet mogelijk zijn. Voor internationale innovatiesamenwerking zijn online bijeenkomsten een nieuw te ontwikkelen middel om de doelstellingen (aangaan van samenwerkingsverbanden) te bereiken. Door het inzetten en organiseren van online bijeenkomsten wordt de in de begroting 2020 opgestelde doelstelling van 5 Europese/internationale samenwerkingsverbanden, weliswaar vertraagd, in de eerste helft van 2021 gerealiseerd.Toelichting

O

Kwaliteit

vertraagd maar wordt wel gehaald
In het vierde kwartaal 2020 is begonnen met de ontwikkeling van digitale internationale bijeenkomsten om internationale innovatiesamenwerking mogelijk te maken nu fysieke bijeenkomsten vanwege COVID-19 niet mogelijk zijn. Voor internationale innovatiesamenwerking zijn online bijeenkomsten een nieuw te ontwikkelen middel om de doelstellingen (aangaan van samenwerkingsverbanden) te bereiken. Door het inzetten en organiseren van online bijeenkomsten wordt de in de begroting 2020 opgestelde doelstelling van 5 Europese/internationale samenwerkingsverbanden, weliswaar vertraagd, in de eerste helft van 2021 gerealiseerd.