De Slagerij de Hamvraag hebben we ingezet op de Delta Innovation Days in mei en tijdens de Brabantse Waldag in juni. Het FoodLAb project is afgerond in het kader van Agri Meets Design om voedselverspilling tegen te gaan.
Een aantal samen met de HAS opgezette minors zijn intussen afgerond (plantaardig, wereldwijde voedseldialoog en transitie veehouderij) Ook is meegewerkt aan een programma van een nieuwe opleiding aan de ROC De Leijgraaf en een module bij het ROC in Den Bosch.
Het programma ‘We are Food’ start in 2018 met de publieksgerichte activiteiten. De voorbereiding daarvan heeft in 2017 plaatsgevonden. Er is een overweldigende interesse voor de zogenoemde ‘keukens’. Daarom zijn er bijvoorbeeld tien keukens in plaats van acht keukens geselecteerd. Een keuken is de ontwikkeling van een foodinnovatie. Het zorgt dat die wordt doorontwikkeld en via de themamaand breed in Brabant bekend wordt. Uit een open call zijn honderd inzendingen gekomen en zijn er tien gekozen. Zie ook www.wearefood.nl